Игри и идеи за забавни моменти навън с нашите деца

Времето навън е ценно за развитието на децата и подобряването на семейните връзки. Слънцето, свежият въздух и пространството за игра предлагат безкрайни възможности за забавление и обучение. В тази статия ще разгледаме няколко креативни идеи и игри, които може да опитате с вашите деца на открито, за да превърнете всеко излизане навън в приключение.Игри за развиване на физически умения


  • Паркова олимпиада: Създайте серия от забавни и безопасни състезания като бягане, скок дължина, хвърляне на фризби. Това помага на децата да развият своите физически умения, докато се забавляват.
  • Лов на съкровища в природата: Организирайте лов на съкровища, като използвате естествени елементи като листа, камъни и клонки като "съкровища". Тази игра стимулира любопитството и наблюдателните умения.Игри за насърчаване на креативността


  • Рисунки с тебешир на асфалта: Дайте на децата тебешир и оставете тяхното въображение да се развихри на тротоара или на паркинга. Това е чудесен начин за изразяване на тяхната креативност.
  • Създаване на приказен свят: Използвайте естествените елементи около вас (като клонки, листа, камъчета) за да създадете малки "приказни светове" или миниатюрни градини. Игри за учене и образование


  • Познай растението/животното: Вземете книга за растения или животни и се опитайте да намерите и идентифицирате различни видове по време на вашата разходка в парка или гората.
  • Образователен бинго: Създайте бинго карти с изображения на обекти, които може да намерите навън (например определен вид птица, дърво, или цвете) и направете игра от това да ги откриете.Обикновени игри на голям размер за забавления навън


Използването на големи версии на популярни настолни игри може да добави един нов и вълнуващ елемент на забавлението на открито. Тези игри не само стимулират физическата активност, но и насърчават стратегическото мислене и работата в екип.


  • Гигантско домино: Създайте свой собствен комплект домино от картон или дърво. Играта е идеална за игра на трева и предлага чудесен начин за учене на числата и стратегическото планиране за децата.
  • Дженга в голям размер: Използвайте големи дървени блокове за създаване на вълнуваща игра на Дженга. Това помага на децата да развият своята моторика и умения за баланс, докато се опитват да поддържат кулата стабилна.
  • Не се сърди човече в голям формат: Изрежете голямо игрално поле от плат или картон и използвайте цветни кърпи или картонени кръгове за пуловете. Тази игра е идеална за учене на правилата за редуване и стратегия, както и за насърчаване на търпението и комуникационните умения.
Прекарването на времето навън с нашите деца предлага безценна възможност не само за забавление, но и за учене и развитие. Използването на тези игри и дейности може да помогне за укрепване на семейните връзки и за насърчаване на любовта към природата и физическата активност от ранна възраст. Независимо дали сте в парка, в гората или просто в задния двор, винаги има нови и вълнуващи начини за игра и изследване заедно.