Всички знаем, че пластмасата не е безопасна и издрържлива, като дървените играчки. Повечето от нас могат да се сетят за дървена играчка, предавана през поколенията в семейството си. Но какво е това, което прави устойчивите дървени играчки много по-специални от най-новите образователни и технологични играчки?


Дървото прави по-добри спомени

Дървените играчки носят със себе си известна носталгия, а кой не обича да сподели любими спомени със своите деца. Когато става въпрос за класически дървени играчки, вие също може да се върнете в детството си и да поиграете заедно с вашите деца. Много наши клиенти, които влизат в нашето магазинче, споделят точно това. Че дървените играчки ги връщат назад във времето и в тяхно детство.


Дървото е по-добро качество

Дървесината е наистина издръжлив материал за играчки – тя не се разпада с течение на времето, не се разбива, просто се износва много бавно в продължение на дълъг период от време. Също така, повечето дървени играчки са изработени ръчно, а качеството на изработката гарантира, че крайният продукт е на най-високите стандарти. Дървени играчки ще надживеят пластмасовите играчки, а дори да бъдат изхвърлени, те ще се разградят много по лесно в природата.


Дървото е по-добро за здравето

Лошата новина е, че колкото повече контакт имаме с пластмасата, толкова по-големи са шансовете за здравословни проблеми като астма. Благодарение на извличането на пластмаси от токсични химикали, наречени фталати, децата могат да бъдат изложени на по-голям риск, докато дъвчат и лапат вредни вещества. Тъй като децата в най-ранна възраст, а и след това, изследват света чрез устата си, те опитват всяка своя играчка.  Съвет при закупуване на играчки: Винаги търсете играчки притежаващи сертификат за безопасност на материалите EN-71 и пластмаса, свободна от фталати. Когато е възможно изпробвайте някои естествени „пластмасови“ детски играчки, направени от естествена целулоза.


Дървената играчка е много по-безопасна

Случайно настъпване и счупване на любимия пластмасов камион на детето без съмнение е доста болезнено и може да причини нараняване. Пластмасата е може да нареже крачето или ръката на детето. Да не говорим, че ако лапат пластмасова играчка и се отчупи малко парче, то може да заседне в трахеята и да причини доста сериозно последствия. Наскоро едно детенце в групата на сина ми, си беше раздрало бузката, точно със счупена пластмасова играчка. Дървото от своя страна, не може да направи това.


Дървената играчка е по-добра за мозъка

Простите дървени образователни играчки са все още най-добрият избор за всяко дете. Тъй като тези играчки са по-отворени и органични, те вдъхновяват децата да си представят безбройните възможности за тази играчка. Когато на децата се дават играчки с елементи, които самите те могат да управляват, като дървените конструктори – те имат възможността да разкажат как виждат света през техните очи. Било то като построи къща, ракета, кораб или просто строи кули.  Когато показвате на детето , че може да само да гради и трансформира, вие насаждате чувство за контрол и владеене над собствената си среда. То естествено ще се превърне от обикновен зрител в активен създател и участник в живота.


Дървото има по-добри вибрации

Играчките, изработени от дърво, осигуряват по-голямо тактилно преживяване за детето, като насърчава връзката със света около тях. Това е начин, който дава възможност на децата в градска среда да се свързват и разбират природата.
10. Дървото изглежда по-добре
Класическите модерни образователни играчки, изработени от дърво, са символ на безвремието, автентичността и изтънчеността. Всяка дървена играчка изглежда страхотно във всеки дом и всяка детска стая. Производителите на дървени играчки се стремят все повече да покажат красотата на дървената играчка, като използват нежни цветове и нюанси. Те ще завладеят всяко дете и ще останат любим спомен в техния живот.